Ny 3D-teknologi til masseproduktion

25-03-2021

Stratasys præsenterer en ny innovativ teknologi specielt egnet til hurtigt at kunne producere store volumener af slutprodukter. SAF bliver den første pulverbaserede printmetode i Stratasys sortiment.

Nyhet - SAF Stratasys.jpg

Protech kan nu dele de første detaljer om den nye SAF-teknologi i Stratasys kommende produktionsplatform kaldet H-serien. En serie 3D-printere med den pulverbaserede printteknologi SAF (Selective Absorption Fusion), som tilbyder en høj grad af nøjagtighed og repeterbarhed til serieproduktion af slutprodukter til bilindustrien, forbrugsvarer, elektronik og industrielt udstyr.

–    Vi har igennem længere tid oplevet, at markedet har efterspurgt en ny stabil printmetode til additiv fremstilling af store produktionsvolumener, siger Thomas Tønnesen, Country Manager for Protech i Danmark. Med sin hurtige printhastighed og høje printkvalitet vil SAF løse mange nordiske kunders behov.

SAF.jpg

Masseproduktion hvor intet materiale går til spilde

Stratasys har i samarbejde med XAAR3D forsket og udviklet SAF-teknologien igennem ti år. Teknologien ligner MJF (Multi Jet Fusion), men indeholder en række tekniske innovationer, som giver klare fordele i forhold til MJF. Blandt andet er der sikret et unikt pulverhåndteringssystem, hvilket betyder, at det nødvendige pulver altid fordeles over hele byggepladen. Alt overskydende pulver kan genbruges, hvilket minimerer pulverets termiske eksponering og reducerer pulverets ældning. Dette resulterer i betydelige omkostningsbesparelser. SAF-teknologien tilbyder også en tydelig forbedret varmefordeling i byggekammeret. Disse fordele og en række andre tekniske innovationer giver en højere kvalitet på emnerne, forbedret effektivitet, hurtigere produktionstider og øget lønsomhed.

Sådan fungerer SAF

SAF-teknologien anvender en væske som reagerer på infrarødt lys (HAF, High Absorbing Fluid) som ved hjælp af det infrarøde lys smelter polymeren sammen, lag for lag, og derved opbygger 3D-emner. Teknologien anvender derudover den patenterede teknologi Big Wave™ pulverhåndtering for at fordele pulveret jævnt over hele printet, samt beskytte pulver imod overophedning. HAF-væsken lægges ud med industrielt udviklede Piezo-elektriske printhoveder med exceptionel driftssikkerhed. Herefter eksponeres laget med infrarødt lys, hvilket får overfladen som er tilført HAF til at smelte sammen. Denne proces gentages herefter lag for lag til emnerne er færdige.

–    Stratasys er et stærkt brand, der tilbyder produkter med høj driftssikkerhed og kvalitet, siger Thomas Tønnesen. Vi har set, hvordan behovet for masseproduktion er steget i de senere år. Derfor føles det rart at kunne tilbyde en 3D-printløsning for at imødekomme behovet og samtidig fører til konkurrencedygtige omkostninger på 3D-printede emner til kunden.

Stratasys nye 3D-printere baseret på SAF-teknologien præsenteres i løbet af april i år og kan leveres til kunder i efteråret 2021.

Gå ikke glip af Stratasys webinar om SAF d. 4. maj! Tilmeld dig her.


Stratasys Logo Protech Kundcase.jpgKontakt vores sælger for mere information

Thomas Tønnesen
tt@protech.dk
Telefon: 7683 8107
Her kan du booke et Teams- eller telefonmøde med Thomas.