Xact Metal indgår samarbejde med Uddeholm

19-03-2024

Xact Metal udvider til støbeværktøjsindustrien med nyt, revolutionerende værktøjsstål fra Uddeholm.

Xact Metal ingår partnerskap med Uddeholm.png

For at øge tilgængeligheden af prisbillige metalprintløsninger til små og mellemstore virksomheder udvider Xact Metal sit tilbud til at omfatte Corrax-værktøjsstål til additiv fremstilling. Uddeholm, der har base i Hagfors i Sverige, er verdens førende producent af højtydende værktøjsstål til industrielle værktøjer.

Gennem samarbejdet med Uddeholm og introduktionen af Corrax til AM kan Xact Metals kunder nu nyde godt af et korrosionsbestandigt, koboltfrit værktøjs- og formstål, der efter polering kan opnå en overfladefinish på A1.

-    Vi er stolte af vores samarbejde med Uddeholm og muligheden for at tilbyde deres revolutionerende Corrax-metalpulver, siger Juan Mario Gomez, CEO for Xact Metal. Vi har nu nået et punkt, hvor vores prisbillige, højtydende 3D-printteknologi og Uddeholms materialeviden er nået dertil, hvor indførelsen af additiv fremstilling begynder at give reelle fordele for værktøjsfremstillingsindustrien. Uddeholms lange historie og praktiske viden inden for stålindustrien bringer ekspertise og innovation til vores samarbejde.

Uddeholm.png

Traditionel formfremstilling har ofte haft svært ved at give optimal køling på grund af begrænsningerne i de traditionelle fremstillingsmetoder. Introduktionen af additiv fremstilling i værktøjsindustrien markerer en vigtig milepæl. Denne teknologi giver værktøjsproducenterne hidtil usete muligheder for at skabe komplekse kølekanaler, der giver optimeret køling og kortere cyklustider.

-    Hos Uddeholm er vi meget begejstrede for vores samarbejde med Xact Metal, siger Kevin Rochford, Vice President of Sales hos Uddeholm. Dette samarbejde repræsenterer ikke kun et fremskridt inden for additiv fremstilling, men også begyndelsen på en ny æra for form- og værktøjsindustrien. Det er her, kompleksitet og effektivitet, tradition og innovation mødes. Med vores lange historie i stålindustrien ser vi dette som et naturligt skridt fremad.

Ud over de teknologiske fremskridt er de miljømæssige fordele ved Corrax-pulver også bemærkelsesværdige. Uddeholms bæredygtige produktionsmetoder prioriterer brugen af fossilfri elektricitet for at opnå en fossilfri pulverfremstillingsproces.

Xact Metal og Uddeholm vil præsentere dette banebrydende samarbejde på NPE 2024, hvor deltagerne vil få mulighed for at lære mere om Corrax værktøjsstålpulver og dets transformerende indvirkning på værktøjs- og støbeindustrien.

XactMetalLogo.png


Kontakt sælger

Kontakt sælger direkte eller indtast dine kontaktoplysninger via vores kontaktformular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Thomas Tønnesen
tt@protech.dk
Telefon: 7683 8107
Her kan du booke et Teams- eller telefonmøde med Thomas.


Kontaktformular

*Obligatoriske felter