30 år som Stratasys Partner

14-02-2024

I år kan Protech fejre 30-års jubilæum som forhandler af Stratasys 3D-printere. Det er også 30 år siden, at Protech solgte Nordeuropas første FDM 3D-printer – selvfølgelig fra Stratasys.

Anders Brask och Andy Stratasys.jpg
Til venstre Anders Brask, CEO for Protech, til højre Andreas Langfeld, President EMEA for Stratasys.

I tre årtier har Protech været distributør af Stratasys-produkter. Da Protech blev grundlagt i 1993, var hele verdensmarkedet på omkring 350 maskiner om året, i dag er det anderledes. Sandsynligvis vil der blive solgt lige så mange i den tid, det tager dig at læse denne artikel.

-    "I 1994 fik Protech til opgave af Stratasys at opbygge en stærk partner i Norden," siger Anders Brask, CEO for Protech. "Det har været en utrolig rejse, der har resulteret i Nordens største leverandør af industrielle 3D-printere med egne Protech-selskaber i alle nordiske lande".

Stratasys' EMEA-direktør er stolt af Protech

Andreas Langfeld, President EMEA hos Stratasys, er stolt over at have Protech som en trofast og stabil repræsentant for Stratasys i Norden.

-    "Hos Stratasys er vi glade for at kunne fejre 30 års partnerskab med Protech", siger Andreas. "I den hurtigt udviklende og innovative 3D-printindustri ser vi vores lange partnerskab som et bevis på, hvor meget vi værdsætter partnerskaber og de mennesker, der står bag vores daglige forretning. Det niveau af tillid og ekspertise, som vi har opbygget med Protech gennem så mange år, giver vores kunder stabilitet og sikkerhed for deres tidligere og fremtidige investeringer. Sammen er vi kommet for at blive," siger Andreas og fortsætter. Protech har været, er og vil fortsætte med at være en pålidelig fremtidig leverandør og partner for vores kunder. Vi ser frem til at lede og ændre vores branche sammen i en retning, hvor vi ser kunderne tilpasse flere og flere af deres produkter til en mere personlig og bæredygtig verden".

LinkedIn 30 år Partner.jpg
               Bevis for partnerskab, underskrevet af S. Scott Crump, grundlægger af Stratasys og FDM-teknologi.

Leverede Nordeuropas første FDM 3D-printer

I 1994 leverede Protech Nordeuropas første 3D-printer. Køberen var VTC (Verktygstekniskt Centrum i Ystad), som siden blev til GT Prototyper AB og derefter Prototal GTP AB. Det var Protechs bestyrelsesformand og medejer Evald Ottosson, der solgte udstyret. Evald købte også 3D-printeren tilbage i 2000'erne, da den skulle skrottes af den daværende kunde. Den er nu en unik industrihistorisk perle, som kan ses i Protechs udstilling i Järfälla.

Evald Ottosson_800px.png
Evald Ottosson med den første 3D-printer, han solgte i 1994.

-    "Vi kom i kontakt med Stratasys i oktober 1994, og allerede i december samme år modtog vi en ordre fra VTC", fortæller Evald. "Ifølge en aftale fik vi først lov til at bruge 3D-printeren til en udstilling i begyndelsen af 1995. Udstyret tiltrak sig enorm opmærksomhed, fordi det var den første 3D-printer, der blev vist på en messe i de nordiske lande".

Pålidelige produkter og solid viden

Virksomheden har en dyb forståelse af additiv fremstilling, og eksisterende kunder bliver ved med at komme tilbage. Langt de fleste kan ikke forestille sig at bruge nogen anden teknologi end de pålidelige løsninger, som Stratasys leverer.

-    "Vi har skabt en uovertruffen kompetence i virksomheden, og vores serviceorganisation har et rigtig godt ry", siger Anders. "Mange af vores kunder vender tilbage på grund af vores fantastiske supportafdeling og lydhøre personale, men også fordi Stratasys-produkterne er utroligt pålidelige".

Protech Stratasys Partner.png


Kontaktformular

*Obligatoriske felter