Produktudvikling til hele verden

For udviklingshuset Attention har købet af en Stratsys Fortus 250mc 3D-printer fra Protech gjort det muligt at insource produktionen af 3D-prototyper. Det har både givet billigere prototyper og en hurtigere udviklingsproces.

Kundcase-Attention-Protech.jpg

Attention løser produktudviklingsopgaver for både små og store virksomheder fra hele verden, enten som enkeltydelser eller som en samlet løsning, startende med brugerundersøgelser, idegenerering og designudvikling over til prototyping, funktionalitetstests og produktion. Virksomheden produktudvikler inden for både consumer products, med-tech og til industrien.

Det er alfa omega for os, at vores produkter sidder lige i skabet – hver gang. Vi arbejder med utroligt komplekse produkter, som er dyre at producere. Derfor er der simpelthen ikke plads til fejl i udformning og funktionalitet, når først produktet er sat i produktion. Tidligere var vi nødt til at sende prototyping-opgaven ud af huset, og det tog både tid og kostede dyrt, udtaler Founding Partner i Attention, Henrik Jeppesen, der samtidig roser leverandør af 3D-printeren, Protech, for deres professionalisme og evne til at afdække behov:

–    Vi oplevede, at Protech havde lavet et særdeles godt stykke forarbejde, før de kom med et bud på en 3D-printer for os. De formåede at sætte sig i vores sted, afklare hvilke behov en udviklingsvirksomhed som vores har i forhold til design og volumen for så til sidst at give os et tilbud, vi ikke kunne sige nej til.

Produkter for store som små

I Attentions produktportefølje finder man en lang række meget forskellige produkter. Helt konkret har Attention fx udviklet et fodboldmål for den dengang nyopstartede danske virksomhed Munin Sports. Fodboldmålet er lavet med henblik på sjov selvtræning hjemme i haven, og udviklingsprocessen startede med en workshop i en privat have, hvor Attentions researchere, designere og ingeniører kunne komme i øjenhøjde med brugerne. De observerede børn rende rundt og spille bold, helt som de plejer, og talte med forældrene om deres tanker og bekymringer, fx omkring udfordringer med løse bolde flyvende rundt omkring vinduer og blomsterbede. Efter en proces med ideudvikling, design, konstruering og tests er resultatet blevet ’Munin Strive’ – et solidt fodboldmål med skydeskiver og sikkerhedsnet.

Attention, der i dag tæller 30 ansatte, har også udviklet produkter for store virksomheder som Coloplast, Grundfos, Vestas og HYVA. Sidstnævnte er en stor hollandsk hydraulikvirksomhed, hvor Attention har udviklet funktionelle og brugervenlige betjeningsgreb. I testfasen benyttede virksomheden sig af muligheden for at teste håndtagenes holdbarhed ved hjælpe af det stærke ABS plast, som 3D-printeren fremstiller i.

–    En af fordelene ved Fortus 250mc er helt sikkert, at ABS-plasten, som prototyperne printes i, er utroligt stærk. Udover at teste designudtryk og funktionalitet har vi i HYVA-casen også testet, om håndtaget rent faktisk kan holde til det tryk, det udsættes for i daglig brug, udtaler Henrik Jeppesen.

Hurtigere time-to-market

I virksomheden, der både har sociologer, industrielle designere, ingeniører og produktionsspecialister ansat, benytter omtrent en tredjedel sig af 3D-printeren, der mange dage kører non-stop. Noget alle oplever som nemt og lige til.

–    Siden vi fik vores 3D-printer for godt tre år siden, har vi nærmest kunne producere i døgndrift. Alene det, at den kan arbejde natten over, skaber utrolig stor værdi for os. Vi har et langt hurtigere gennemløb i processen end tidligere, og det gavner os både tidsmæssigt og økonomisk i et marked, hvor vi lever af at kunne levere kort og effektiv ”time to market” for vores kunder, udtaler Henrik Jeppesen og afslutter:

–    Brugerinterfacet på 3D-printeren er lige til at gå til, og i langt de fleste tilfælde kører alt helt uproblematisk. Faktisk har vi kun oplevet nedetid én gang på al den tid, vi har haft den – og så er det, vi for alvor mærker, hvor afhængige vi er blevet af at kunne printe on demand.


Om Attention

Attention er en virksomhed specialiseret i produktudvikling. Virksomheden blev grundlagt i 2011 og tæller i dag 30 ansatte herunder sociologer, designere, arkitekter samt maskin- og produktionsingeniører. Virksomheden beskæftiger sig med hele spektret af produktudvikling fra research, idegenerering og design til udvikling, tests og produktion.