Volvo valgte plast fremfor metal

20-03-2015

Volvo lastbiler i Lyon har investeret i Fortus 3D-printere til at producere monteringsværktøjer og fixturer. Volvo har sparet både tid og penge siden de stoppede med at fremstille disse i metal.

Banner-Volvo-Protech-Stratasys.jpg

Maksimal produktivitet hos Volvo

For Volvo er det vigtigt med maksimal produktivitet, både når man skal fremstille slutproduktet, samt konstruere og producere monteringsværktøjer og fixturer. Volvo lastbiler har traditionelt produceret disse produktionsværktøjer in-house. Den traditionelle produktionsmetode har været at fremstille disse værktøjer og fixturer i metal, men det har været en dyr og langsommelig proces.

Reducerer produktionstiden dramatisk

At konstruere og fremstille værktøj i metal har tidligere taget 30-40 dage hos Volvo. Efter de begyndte at producere i termoplast med den gennemprøvede FDM-teknik, kunne de reducere tiden til blot to dage.

Ved at reducere produktionstiden så dramatisk, har Volvo kunnet øge produktionens effektivitet og fleksibilitet. 3D-print hjælper Volvo lastbiler med at imødekomme kritiske tidsfrister og leveringstider, samt mindske produktionsomkostningerne.

Udskriver ubegrænsede antal testversioner

Den tidligere fremstillingsproces i metal gav blandt andet unødige udgifter. For eksempel hvis den endelige konstruktion ikke stemte 100 %, så var man tvunget til at starte helt forfra med den langsommelige produktionsproces. 3D-print giver nu i stedet mulighed for at producere et næsten ubegrænset antal testversioner indenfor nogle timer. Ved hjælp af dette, kan ingeniører og produktudviklere hos Volvo lastbiler være mere eksperimenterende og opfindsomme for at forbedre produktionsflowet.

Slidstærke og lette produkter

Indenfor tre måneder efter at Volvo investerede i sin første Fortus 3D-printer, havde de produceret mere end 30 forskellige produktionsværktøjer, blandt andet en række forskellige slidstærke men alligevel lette klemmer, fixturer, montageværktøjer og en specialtilpasset værktøjsholder, som sikrer et mere organiseret arbejdsmiljø for operatøren.