Fortus 3D-printere hos Airbus

08-05-2015

Stratasys fortsætter med at påvirke flyindustrien. Flyproducenten Airbus investerede i slutningen af 2014 i et Fortus produktionssystem fra Stratasys, og har siden da produceret mere end 1.000 komponenter til det seneste A350 XWB.

Airbus-Fortus-3D-printer-Stratasys-Nyhet.png

3D-Printere øgede fleksibiliteten

For Airbus mulig gjorde investeringen i en Stratasys FDM 3D-printer hurtigere produktionsprocessor, som gav mulighed for at imødekomme de stramme tidsfrister. De traditionelle produktionsmetoder som tidligere blev anvendt, beskrives af Airbus som et risikomoment i forhold til produktionens tidsrammer. Da Airbus begyndte at 3D-printe dele af deres produkter, indså man hurtigt at det kunne øge produktionskædens fleksibilitet.

ULTEM – et perfekt FDM-materiale til flyindustrien

De 3D-printede flykomponenter er fremstillet i ULTEM-9085, som har et højt styrke/vægt forhold. Materialet er FST-certificeret (Flame, Smoke & Toxity), hvilket passer perfekt i forhold til flyindustrien. De 3D-printede flykomponenter i ULTEM giver Airbus stærke og lette komponenter, samt mindsker fremstillingstider og produktionsomkostninger.

- Vi er meget glade for at Stratasys’ løsninger indenfor 3D-print anvendes af Airbus til deres A350, siger Dan Yalon, Executive Vice President, Business Development, Marketing & Vertical Solutions hos Stratasys. Vores 3D-print fremstillingsløsninger kan producere komplekse komponenter som sikrer og effektiviserer produktionsledet, afslutter Yalon.

3D-print mindsker udgiften til affaldshåndtering

Med 3D-print i produktionen mindsker virksomheder, ikke bare Airbus, udgiften til affaldshåndtering væsentligt i forhold til traditionel spåntagende bearbejdningsprocessor som giver store mængder spildmateriale, hvilket koster virksomheder store summer.

Nye Produktionsstrategier med 3D-print

For at indføre nye produktionsstrategier med 3D-print, samarbejder Stratasys med mange førende virksomheder indenfor forskellige brancher, alt fra fly- og bilindustri, til fremstilling af elektronik og medicinsk udstyr. Ved at indføre 3D-print i produktionsprocessen, kan virksomheder sænke sine drifsomkostninger, øge produkternes funktionalitet, samt fordele produktionen på flere forskellige lokationer, for hurtigere at møde markedet.