Er et opvarmet byggekammer vigtigt?

 • Professionelle FDM 3D-printere har et opvarmet byggekammer med en kontrolleret luftstrøm. En 3D-printer som kun har opvarmet byggeplade giver ikke den samme funktionalitet og printkvalitet som en 3D-printer med opvarmet byggekammer og kontrolleret luftstrøm.

  De fleste 3D-printmaterialer som anvendes af professionelle brugere, så som ABS, ASA, PC-ABS, NYLON, TPU, ULTEM og forskellige kulfiberfyldte materialer, har stor varmeudvidelse. Dette betyder at materialet svinder ind når det køles ned. Svindet vil igen resultere i, at der opbygges spændinger i emnet med delaminering fra byggepladen som resultat. Svindfænomenet kan kontrolleres ved at man printer sine emner i et opvarmet byggekammer med kontrolleret luftstrøm. Desto større emne man printer, desto større bliver problemet med delaminering.

  Et opvarmet byggekammer med kontrolleret luftstrøm giver et emne hvor alle lag i en konstruktion har samme temperatur og nedkøling. Dette resulterer i en konstruktion hvor alle lag får optimal sammensmeltning og styrke uanset emnets størrelse og geometri.

  Derfor er et opvarmet byggekammer vigtigt:

  • Bedre resultat på emnet da svindfænomenet kan kontrolleres
  • Formstabile og lige emner, selv på store parter.
  • Et emne får optimal sammensmeltning og styrke uanset emnets størrelse og geometri

  Inden du vælger din FDM 3D-printer: Prøv at printe store emner! Lad ikke den som udfører testen printe emnet med et lille infill. Dette er et klassisk trick for at mindske risikoen for delaminering fra byggepladen som altid giver betydeligt dårligere mekaniske egenskaber på emnet. Bed altid om at emnet skal printes som solid.

  Ta’ mig til næste side: Kan hele byggevolumen udnyttes?

 • Uppvärmd byggkammare 623px.jpg