Anvendelsesområder

Eksempler på anvendelsesområder hvor industrier og virksomheder anvender 3D-printere og CAD/CAM-system.

I Norden har 3D-printere og CAD/CAM haft en stor betydning for industrien og produktionsvirksomheder. Teknologien har været anvendt siden starten af 1990’erne og har været til stor gavn for mange nordiske virksomheder for hurtigt at få deres produkter på markedet. I dag findes mange forskellige anvendelsesområder og virksomheder opdager stadig nye måder at bruge additiv fremstilling og CAD/CAM-systemer på.

 • Bilindustrien

  Ingeniører og konstruktører kan med hjælp fra 3D-printere in house fremstille prototyper, værktøjer og slutprodukter. Effektivisere og reducere flaskehalse i hele produktionslinjen. Udføre tidseffektive og nøjagtige konstruktionsverifikationer og agere hurtigere på et yderst konkurrencepræget marked.

 • Flyindustrien

  Producenter og ingeniører indenfor flyindustrien kan takket være 3D-teknologien udvikle innovative letvægtskomponenter som er klar til montering med det samme. Med en 3D-printer i in house kan lageromkostninger reduceres. Med letvægtsdele kan flyindustrien bidrage til et reduceret miljø- og brændstofudslip.

 • Sprøjestøbning

  Med 3D-printet sprøjtestøbeindsatse, optimeres kvaliteten og overgår dermed traditionelle fremstillingsmetoder. Værktøjet kan fremstilles i både plast og metal, med indvendige kølekanaler som forbedrer sprøjestøbningsprocessen. Med en 3D-printer reduceres materialespild og omkostninger.

 • Fixturer

  3D-printede fixturer optimerer produktionen og giver kortere produktionstider. Med specialtilpassede hjælpemidler kan arbejdssikkerheden og arbejdsmiljøet forbedres, samtidig med man minimerer menneskelige fejl under produktion. 3D-print bidrager til lavere omkostninger og sikrer kvaliteten i alle led.

 • Uddannelse

  Introducér 3D-teknologien og gør skoleundervisningen mere spændende for både lærere og elever. En 3D-printer har mange funktioner og kan anvendes i fag som f.eks. naturvidenskab, billedkunst og matematik. Lad eleverne udforske de mange muligheder med 3D-print og styrk deres indlæringsevne.

 • Arkitektur

  Med 3D-teknologien skabes større muligheder for arkitekter for at lave komplekse og virkelighedstro emner i in house. Få fuld kontrol og reducere omkostningerne. Ved sene ændringer og stramme deadlines kan man hurtigt og enkelt lave et print natten over. Det nye emne er klar til verificering dagen efter.

 • Jernbane- og transportindustrien

  Print robust produktionsværktøj, engangsproduktionsdele og reservedele efter behov i certificeret materiale som er specielt fremstillet til jernbane- og transportindustrien. Reagér hurtigere på kundeforespørgsler ved at gentage og optimere konstruktioner ved hjælp af 3D-printere i eget regi.

 • Produktion

  3D-printere i egne lokaler giver virksomheder, der arbejder på meget konkurrenceprægede markeder en mulighed for at nå ud med deres produkter før alle andre. Håndtér små og store produktionsvolumener uden mellemled og imødekom kundernes efterspørgsel på specialtilpassede produkter ved hjælp af additiv fremstilling, både i plast og metal.

 • .

 • Skuemodeller

  Kom hurtigt videre i virksomhedens idéudviklingsfase med en 3D-printer in house. Vurdér, observér og prøv en idé af og foretag hurtige ændringer med fuld kontrol. 3D-printeren kan køre døgnet rundt og nye idéer kan tages med på næste møde. Kortere leveringstider og effektiv produktudvikling giver betydelige besparelser.

 • Model- og værktøjsfremstilling

  Indenfor model- værktøj-, fixturer- og prototypefremstilling kan konstruktører skabe 3D-konstruktioner med stor designfrihed. CNC-konstruktionerne fremstilles derefter til alle markedets bearbejdningsmaskiner. Anvendes bl.a. ved fremstilling af sprøjestøbeforme, stanseværktøj samt møbel- og træproduktion.

 • Træindustrien

  Forbedre kommunikationen med kunder og producenter med CAD/CAM-systemer for konstruktion af emner indenfor træ- møbel- og indretningsbranchen. Konstruér trædetaljer i 3D og præsenter designet for kunden inden produktionen starter. Tilpassede CAD/CAM-løsninger til snedkerier sparer både tid og penge.

 • Medicinsk

  3D-print bliver vigtigere og vigtigere i den medicinske verden. Med 3D-tekologien kan den medicinske verden arbejde mere nødagtigt og effektivt med at tilpasse livsvigtige dele til patienter. Ud fra røntgenbilleder laves præcise 3D-print, og operationer kan dermed planlægges bedre. Forskning med 3D-teknologien foregår intensivt indenfor det medicinske område.

 • Dental

  Dentalverdenen udvikles hurtigt med 3D-teknologien. Mange klinikker satser på digitalisering og ser store fordele ved investering i egen 3D-printer. Indgreb kan planlægges mere effektivt og detaljeret. 3D-print af midlertidige kroner, broer, bideskinner og kirurgiske guider, er nogle af eksemplerne på anvendelsesområder indenfor området.

 • Militær og forsvar

  På områder som kræver høj sikkerhed kan en 3D-printer in house have en afgørende betydning. Konstruér komplekse løsninger i mobile miljøer med begrænset plads og hvor tidsfrister kan være kritiske. Producér 3D-printede dele efter behov og undgå lagerhåndtering.

 • Konsumentmarkedet

  Få produkter hurtigere på markedet med en 3D-printer in house. Med 3D-printede prototyper effektiviseres design- og konstruktionsverificeringer og der kan dermed bruges mere tid på idéudviklingsfasen. Uden eksterne servicebureauer som mellemled reduceres leveringstider og omkostninger.

 • Kunst og mode

  Lad kreativiteten få frit løb med 3D-modellering og 3D-print. Skab kunstværker i 3D, som siden kan efterbehandles med traditionelle teknikker. Skab virkelighedstro prototyper til forskellige kollektioner indenfor mode for at se, føle og vride. 3D-print kan sågar anvendes til slutproduktion af kreationer.

 • 3D-underholdning

  Med 3D-modelleringsprogrammer og 3D-print kan filmskabere og spildesignere skabe storsælgende film og spil. Lad fantasien og virkeligheden flyde sammen ved hjælp af en kreativt og nyskabende arbejdsmetode. Med 3D-scanning kan spillere skabe karakterer med sit eget ansigt i forskellige spilapplikationer.


 • Protech hjælper dig ved køb af 3D-printere

  Kontakt os direkte ved at ringe eller send dine kontaktoplysninger via vores kontaktformular, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

  Thomas Tønnesen
  tt@protech.dk
  Telefon: 7683 8107
  Ny feature! Her kan du booke et Teams- eller telefonmøde med Thomas.


 • Materialebestilling

  Kontakt os endelig hvis du har spørgsmål vedrørende materialebestilling eller vil lægge en ordre.

  Telefon: 76 83 81 07
  E-mail: order@protech.dk


 • Om Protech

  Protech er Nordens største forhandler af 3D-printere. Det som kendetegner Protech er en kompetent salgs- og serviceorganisation, levering af driftssikre produkter og lokalt lager af forbrugsmateriale til hurtige leveringer.

  1 - Logos Suppliers Protech.jpg