MakerBot Method skaber nye muligheder

Hos Randers Arkitekten anvender man en MakerBot Method til at printe skala modeller af projekterne. Modellerne som før blev præsenteret på papir, printes nu også i 3D til tegnestuens bygherrer.

Case - Randers Arkitekten - Protech.jpg

Randers Arkitekten som holder til i Chr. Rasmussens gamle møbelhus, har siden 2009 arbejdet med projekter i alle skalaer som dækker alt fra tilbygninger til byplaner. Tegnestuen består af både en arkitekt- og en konstruktørafdeling. Igennem årene er virksomheden vokset og i dag er 20 passionerede og virkelige dygtige medarbejdere ansat hos Randers Arkitekten. Forude venter endnu en udvidelse. På 1.salen arbejdes der nemlig lige nu på højtryk for at klargøre over 300 m2, som fremadrettet bl.a. skal præsentere tegnestuens projekter.

Organiske former i 3D

I spidsen for Randers Arkitekten står Brian Andersen. Brian’s Interesse for 3D-print går noget tid tilbage. For flere år siden var han med til at stifte en 3D-printforening for bl.a. fagskoler og erhvervslivet i Randers. Herigennem tilegnede han sig viden omkring 3D-print og interessen for teknologien voksede yderligere.

Brian Andersen - Randers ArkitektenSå da Brian stod overfor en udfordring på tegnestuen blev der investeret i en MakerBot Method. Han vidste nemlig, at han med additiv fremstilling kunne printe modeller med de flotteste organiske former og så endda i 3D. 

–    Hvor vi tidligere byggede i hånden og med laserskærer, 3D-printer vi nu udvalgte projekter, fortæller Brian. Vores kunder kan se og opleve deres projekt, før det er opført. Det er ekstremt nemt for bygherre at visualisere, når de står med en tredimensioneret miniaturemodel af deres projekt, siger Brian.

Dialogogen med Protech startede for flere år tilbage, da Brian sammen med hans team arbejdede på Nautilus projektet. En vision om udvidelse af en attraktion.

–    Vi havde brug for 3D visualisering og igennem vores netværk kom vi i dialog med Protech, som printede testemner til os, fortæller Brian. 

Nye muligheder med 3D-print

Randers Arkitekten har nu haft deres MakerBot Method et par måneder. Med stor succes printer de skala modeller af deres projekter. Når projektet er færdigdesignet, starter tegne- og visualiseringsprocessen. Herefter går der ikke længe, før de står med et færdigt 3D-printet emne af deres projekt. En ny mulighed, som fremadrettet vil være en del af tegnestuens salgs- og præsentationsstrategi.

–    Vi har nu kørt med printeren i knap 2 måneder og den kører upåklageligt. Vi har kun haft et enkelt printjob, som ikke lykkedes, men det blev løst med en kalibrering af printeren. Derudover kan vi være begrænset af printerens byggevolumen, men så deler vi bare jobbet op, fortæller Brian.

Der er pt. fire medarbejdere, som kan betjene maskinen. Hos Randers Arkitekten er de overrasket over hvor nem og brugervenlig MakerBot Method er. Så hvis flere medarbejdere får lyst til at 3D-printe, står den til fri afbenyttelse for alle på tegnestuen. 

En god investering

For Randers Arkitekten er anskaffelsen af en 3D-printer en god investering. Maskinen dækker tegnestuens behov for at gøre projekterne endnu mere visuelle. 3D-printeren er nu en ”fast medarbejder” på tegnestuen, som netop nu er i gang med at vække gamle projekter til live igen.

Igennem flere år har Randers Arkitekten løbende været i dialog med Protech. Der er blevet testprintet en del og snakket frem og tilbage om hvilken 3D-printer der ville være det rette valg for tegnestuen.

–    Vi har altid haft en god og professionel dialog med Protech, fortæller Brian. Vi har igennem tiden fået den rådgivning og sparring, som vi havde brug for. Så da tiden var moden, var det naturligt for os at lægge vores investering hos Protech, afslutter han.


Randers Arkitekten - Logo.jpgFor mere information om Randers Arkitekten, besøg www.randersarkitekten.dk


Kontaktformular

*Obligatoriske felter