3D-produktudvikling flasker sig

Emballagevirksomheden, Schela Plast A/S, har siden anskaffelse af en MakerBot Replicator Z18 3D-printer produktudviklet i stor stil, både på idebasis og til prototyper til kunder. Det fysiske print giver en klar indikation af, hvordan slutproduktet bliver og er med til at eliminere fejl inden produktion.

Schela Plast Protech Stratasys 3D-skrivare.jpg

Fra træmodeller til prototyper i plast

Siden 1971 har Schela Plast produceret og solgt emballager til det europæiske marked. Før i tiden gjorde man brug af træmodeller til prototyper for at få en ide om udformningen. Da 3D-teknologien slog sig mere fast, valgte man at få printet prototyper i 3D i Sverige. Senest, i foråret 2015, har virksomheden anskaffet sig en MakerBot 3D-printer fra Protech.

–    Det har aldrig været nemmere at designe. Vi bruger vores 3D-printer konstant til alt lige fra pudsige ideer til produkter til mindre og større forbedringer af enhedernes kurver og lignende. Vi har naturligvis en ide om flaskens kurver ud fra den pågældende CAD-tegning, men det giver altså bare noget andet at stå med et fysisk produkt i hånden, udtaler værkstedsleder ved Schela Plast, Egon Jørgensen.

3D-printer giver værdi for alle

Schela Plast producerer og forhandler plastikflasker, dunke mv. ud fra et fast sortiment men udvikler også efter kundernes ønsker. 3D-print af kundens tegning gør det bl.a. muligt inden for få dage at sende en prototype, som i nogle tilfælde kan bruges midlertidigt til at indkøre produktionen med 3D-printede emner, indtil enheden er færdigproduceret. Ligeledes betyder det fysiske print, at fejl opdages og udbedres hurtigere end nogensinde før.

–    For nylig havde vi en kunde, som gerne ville have produceret en bestemt flaske, han havde fået tegnet. Vi fik tilsendt CAD-tegningen og printede prototypen ud, hvorefter vi hurtigt kunne konkludere, at gevindet var forkert, og at flasken dermed ikke kunne lukkes. Før I tiden ville vi først have opdaget sådan en fejl, når produktet kom tilbage fra værktøjsmageren. 3D-printeren sparer os både tid og penge, fortæller Egon.

MakerBot til det hele

MakerBot Z18 Protech.jpg3D-printeren, MakerBot Replicator Z18, har en byggevolumen på 305 x 305 x 457 mm. Det betyder at Schela Plast kan printe 3D-modeller af stort set hele deres sortiment, der spænder vidt lige fra små 10 milliliters beholdere til store 30 liters stabelbare dunke. Således kan der videreudvikles og optimeres på samtlige produkter, det er en kæmpe værdi for virksomheden.

–    Det er blevet billigere at printe nye designs og simple prototyper sammenlignet med tidligere. Vi arbejder hele tiden på en masse projekter, for vi kan altid forbedre os. Vi har en del klassikere i vores sortiment, men det betyder ikke nødvendigvis, at de går fri. Nogen gange opfinder vi et helt nyt produkt, fordi vi sidder og nørder med 3D, det er helt vildt sjovt, afslutter Egon.

Om Schela Plast

Schela Plast A/S, der blev etableret i 1971 og beskæftiger 50 medarbejdere, producerer plasticflasker, dunke, tuber og lignende emballage til det europæiske marked. Virksomheden har således årelang erfaring og dyb faglig indsigt i kundens emballagebehov. De op mod 100 millioner enheder, der produceres årligt, består udelukkende af genanvendelige materialer og miljøvenlige UV-farver.

Læs mere på www.schela.dk


Kontaktformular

*Obligatoriske felter