Stratasys® FDM 3D-printere

Professionelle 3D-printere til fremstilling af stærke prototyper, fixturer og slutprodukter i højtydende termoplast.

Stratasys brede sortiment af FDM 3D-printere og materialer er egnet til skoler, virksomheder og produktionsmiljøer som arbejder med alle former for produktudvikling og prototypefremstilling. Med Stratasys 3D-printere får du en driftssikker og pålidelig produktionslinje, hele vejen fra idé til færdigt produkt.

 • Bildspel - Stratasys FDM.jpg

  FDM 3D-printere fra Stratasys

  Stratasys 3D-printere som anvender FDM (Fused Deposition Modeling) er egnet til produktionsmiljøer hvor der stilles høje krav til driftssikkerhed og slutresultat. Produktsortimentet består af 3D-printere i forskellige prisklasser som matcher alt fra enkle til avancerede applikationer.

  Det som adskiller 3D-printerene er præstation, printhastighed, byggevolumen og tilgængeligt materialer. Den mindste 3D-printer i sortimentet er den prisvenlige Stratasys F120 med en byggevolumen på 254 x 254 x 254 mm og to materialevalg; ABS-M30 og ASA. Stratasys F900 har en imponerede byggevolumen på 914.4 x 609.6 x 914.4 mm og et dusin af materialer at vælge imellem, f.eks. kulfiberforstærket Nylon12 og det højtydende materiale Ultem 9085.

  Bildspel - Stratasys FDM Material - Produktutveckling.jpg

  Effektivisering af udviklingsprocesser og reducering af produktionsomkostninger

  Med traditionelle fremstillingsmetoder som f.eks. fræsning af træ og udskæring i flamingo, kan det blive dyrt og tidskrævende at genoprette konstruktionsfejl. I stedet for at påbegynde udarbejdning af en ny prototype fra bunden af, kan konstruktører med nogle enkle klik justere en digital konstruktion og således lade en 3D-printer lave arbejdet. Dette forhindrer unødigt arbejde og konstruktøren kan i stedet bruge sin værdifulde tid på andre projekter. En anden effektiv tilgang er at justere konstruktionen ved dagens slutning og lade 3D-printere arbejde natten over. Prototypen er færdig til næste morgen og udviklingsprocessen kan genoptages.

  Der er mange fordele ved 3D-printere som giver konstruktører mulighed for at udføre nøjagtige konstruktionsverificeringer, evaluere og forbedre konstruktioner på en meget tidseffektiv måde. Ved at opdage og korrigere konstruktionsfejl på et tidligt stadie kan man spare betydningsfuld tid og agere hurtigere på et stærkt konkurrencepræget marked. Læs vores kundecase om Thule Sverige som udvikler konceptidéer og foretager konstruktionsverificeringer med 3D-printere fra Stratasys.

  Bildspel - Stratasys FDM Material Serieproduktion - Produktionsverktyg.jpg

  Producér slutprodukter, reservedele og komponenter efter behov

  Med et internt produktionsmiljø og 3D-printere kan virksomheder printe slutprodukter så som reservedele og andre komponenter ”on demand”, altså efter behov. Dette medvirker til at lageromkostninger, lagerhåndtering og transportomkostninger reduceres væsentligt. Vælg frit efter dine behov, print komponenter på nogle få timer eller start en serieproduktion med 50 komponenter natten over. Her kan du læse om Teledyne RESON A/S som anvender Stratasys 3D-printere til serieproduktion.

  Virksomheder og industrier kan selv konstruere og printe specialtilpassede hjælpemidler for at sikre arbejdssikkerheden og arbejdsmiljøet. Med fixturer og produktionsværktøj kan menneskelige fejl minimeres under produktion og at kvaliteten sikres i alle led. Hvis et værktøj går i stykker, printer du blot et nyt.

  Stratasys arbejder hele tiden på at gøre 3D-teknologien tilgængelig for alle. Eftersom prisen på 3D-printere er blevet lavere og teknologien bedre kan endnu mindre virksomheder investere i professionelle produktionsmiljøer. Læs mere om familievirksomheden Premo som udvikler kundetilpassede produkter med Stratasys 3D-printere.

 • Hvad betyder Fused Deposit Modeling?

  Fused Deposition Modeling (FDM) er en gennemtestet metode til 3D-print som blev opfundet i slutningen af 80’erne. En Stratasys FDM 3D-printer fremstiller efter en digital konstruktion (.stl-fil), emner lag-for-lag ved at smelte termoplast til flydende form. Herefter ekstruderes plasten som lægges ud lagvis og størkner.

  Byggepladen som emnet printes på sænkes efter hvert lag for at give plads til næste lag indtil emnet er helt færdigprintet.

  FDM-teknologien er unik og giver frie hænder til at printe prototyper med alle tænkbare vinkler og former. Med supportmaterialet printes prototyper med hulrum og bevægelige dele, som f.eks. fixturer. Supportmaterialet fjernes let eller opløses ved at lægge emnet i et rensekar.

 • Om Stratasys

  Stratasys blev grundlagt i 1989 og er i dag verdens største producent af 3D-printere og produktionssystemer. Grundlæggerne af virksomheden er S. Scott Crump og hans kone Lisa Crump. Den føromtalte FDM-teknologi som Stratasys 3D-printerne anvender, opfandt S. Scott Crump i 1989. Alle Stratasys FDM-printere fremstilles på Stratasys fabrikker i Minnesota, USA.

  Efterfølgende har Stratasys opkøbt Objet og MakerBot.

  Vil du vide mere? Kontakt os så fortæller vi gerne mere!

 • Kontakt sælger

  Kontakt os direkte ved at ringe eller sende dine kontaktoplysninger via vores kontaktformular, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

  Thomas Tønnesen
  tt@protech.dk
  Telefon: 7683 8107

 • Om Protech

  Protech har været på markedet i 25 år og er Nordisk eneforhandler af Stratasys FDM 3D-printere. Vores personale har lang erfaring med Stratasys produkter.

  Stratasys Partner logo 2016_300px.png