Stratasys® PolyJet 3D-printere

Stratasys multifunktionelle og nøjagtige PolyJet 3D-printere er skabt til design- og produktudvikling.

Stratasys brede program af PolyJet 3D-printere og materialer passer til både designere og produktudviklere. Med en PolyJet 3D-printer kan man udskrive farverige, transparente og gummilignende emner i et og samme print.

 •  

  Polyjet 3D-printere fra Stratasys

  Stratasys Polyjet 3D-printere findes i flere forskellige prisklasser. Det som adskiller de forskellige maskiner, er dels printegenskaber og byggevolumen. 3D-printerne går fra den lille Objet 24 med en byggevolumen på 240 x 200 x 150 mm og ét printmateriale, over Connex og J750 maskinerne, som kan printe flerkomponent og fuldfarvet, helt op til den største Objet 1000 Plus som kan printe emner helt op til 1000 x 800 x 500 mm.

 • Produktudvikling, sprøjtestøbning og kunst

  Stratasys Polyjet 3D-printere hjælper blandt andet produktudviklere og designere med at skabe farverige emner med glatte overflader og høj præcision. Ved at hjælp af en Polyjet 3D-printer kan man udskrive et fysisk emne med en mængde forskellige egenskaber, blandt andet bøjelige, gummilignende og transparente detaljer -i en og samme udskrift!

  Med høj opløsning og nøjagtighed kan man udskrive emner med ekstremt tynde vægge og komplekse geometrier med hulrum og bevægelige detaljer. Lad dine kunder og kollegaer se og mærke fremtidens produkter, for at få den mest troværdige oplevelse som muligt i løbet af produktudviklingen.

  Polyjet er en effektiv fremstillingsmetode, som giver glatte og præcise emner. I flere tilfælde anvendes Polyjet 3D-printere til fremstilling af støbeforme og sprøjtestøbning af slutprodukter.

  Det bliver mere og mere almindeligt at kunstnere anvender Polyjet 3D-printere i deres arbejde. Ved hjælp af de mange forskellige materialer og farver, kan man skabe de mest fantastiske kunststykker. Man kan kombinere hårde og bløde materialer, ligesom det er muligt at printe med ægte fuldfarve og dermed skabe flere tusindvis af farvenuancer.

 • Protech-Produktutveckling-3D-skrivare-Stratasys-Polyjet.jpg

 • Hvordan fungerer Polyjet teknologien?

  I Objet programmerne bearbejdes først den digitale model. Brugeren angiver hvilke materialer som skal anvendes, eksempelvis om noget skal være blødt eller hårdt, transparent eller farvet. Herefter beregnes automatisk hvor der skal anvendes supportmateriale til understøtning af emnet under print, derfra er der kun tilbage at sende emnet direkte til 3D-printere.

  Det er desuden også muligt at importere en VRML fil direkte, for derved at printe fuldfarvede emner defineret direkte fra eksempelvis Adobe Photoshop.

  Polyjet teknologien ligner en blækprinters, men i stedet for blæk på papir, ligger en Polyjet 3D-printer mikroskopiske dråber af polymer og støttestruktur lag på lag. Plasten hærdes lag for lag med UV lys, indtil emnet er færdigt.

 • Om Stratasys

  Stratasys blev grundlagt i 1989 og er i dag verdens største leverandør af 3D-printere og produktionssystemer. Grundlæggeren af Stratasys er S. Scott Crump og hans kone Lisa Crump. I år 2012 blev Stratasys lagt sammen med den israelske Polyjet fremstiller Objet, som blev grundlagt i 1998. Alle Polyjet 3D-printere og materialer fremstilles på Stratasys egne fabrikker i Rehovot, Israel.

  Vil du vide mere? Kontakt os så fortæller vi gerne mere!