Opbyg bæredygtige forsyningskæder

17-01-2022

Over hele verden har folk oplevet, hvordan pandemien og hændelsen i Suezkanalen forsinkede leverancer. Så hvordan kan produktionsvirksomheder beskytte sig mod afbrydelser i deres forsyningskæder?

Protech - Rädda din försörjningskedja.jpg

Hvad sker der, hvis du pludselig ikke kan finde den rigtige reservedel eller komponent, der er nødvendig for at levere et færdigt produkt til din kunde? I de seneste år, fra COVID-19 til Ever Given-hændelsen i Suezkanalen, har vi gentagne gange set, hvor skrøbelige forsyningskæder kan være. Produktionsvirksomheder bør derfor overveje additiv fremstilling og de muligheder, som teknologien giver. I tilfælde af forstyrrelser i de traditionelle forsyningskæder kan virksomheder bruge additiv fremstilling som backup, enten gennem et lokalt servicebureau eller med eget udstyr.

En pandemi giver alvorlige forstyrrelser

Den første ekstraordinære begivenhed som viste hvor følsomme traditionelle forsyningskæder kan være, var da hele verden ikke var i stand til at imødekomme efterspørgslen på medicinske forsyninger, fra reservedele til åndedrætsudstyr og beskyttelsesvisirer, som var nødvendige for at håndtere COVID-19-krisen. I løbet af de første mest dramatiske dage så vi, hvordan servicebureauer, virksomheder og enkeltpersoner med 3D-printere sprang til for at hjælpe med at imødekomme den akutte efterspørgsel. Hos Protech stoppede vi også al benchmark-produktion, for i stedet at producere beskyttelsesvisirer til paramedicinere.

Krisen er vokset til en verdensomspændende pandemi, som i perioder stadig sætter en stopper for store globale fabrikker og producenter i en række forskellige industrier. Manglen på vigtige elektroniske komponenter forsætter den dag i dag.

Spærret sejlrende førte til forsinkede leverancer

Den næste store hændelse var, da fragtskibet Ever Given den 23. marts 2021, lastet med 18.300 containere, sætter sig fast og blokerer Suezkanalen. I 106 dage var hele Suezkanalen spærret, inden det 400 meter lange fragtskib kunne genoptage sin rejse mod Europa. Blokaden forsagede en enorm kø, med tusindvis af skibe og førte til store tab for virksomheder, som ikke modtog deres varer til tiden.

Har du en plan-B for din forsyningskæde?

Lukkede fabriksfaciliteter på grund af en pandemi, eller en forstyrrelse i en sejlrende kan opstå på ét sekund og kan have ødelæggende konsekvenser, derfor er det vigtigt at virksomheder gennemgår deres forsyningskæder og sørger for en backup.

Additiv fremstilling er ikke løsningen for alle fremstillingsmetoder, men når der opstår problemer i den normale forsyningskæde, kan 3D-print være et alternativ der kan forsyne produktionen, indtil den normale forsyningskæde er tilbage på fuld drift.

Ved at holde produktion lokal, enten med et servicebureau eller med eget udstyr, skabes der kortere, fleksible og mere effektive forsyningskæder. Dette bidrager ikke kun til miljøgevinster og besparelser i transporten, men giver også mulighed for kun at producere det styktal som skal til – når det er nødvendigt. Evaluer dine forsyningskæder og identificer de risici der eksisterer og hvordan de kan påvirke virksomheden.

Lav en aktuel situationsanalyse og se nærmere på følgende eksempler:

  • Hvilke risici findes i din forsyningskæde; eksempelvis råvaremangel, produktionsstop eller transportforhindringer.
  • Find den del af forsyningskæden som er ekstra følsom.
  • Kan din virksomhed producere, selvom en underleverandør får driftstop i en periode?
  • Hvor lange stop er tåleligt i din forsyningskæde?
  • Find ud af hvordan dine underleverandører vil håndtere uventet driftstop, og hvordan det kan påvirke din virksomhed.
  • Kan din virksomhed blive mere selvforsynende? Har du underleverandørere som helt kan undværes?

Protech hjælper dig med at udvikle en bæredygtig forsyningskæde

Protech har næsten 30 års erfaring med additiv fremstilling og har gennem årene solgt tusindvis af 3D-printere fra markedsledende Stratasys. Vi hjælper dig med at gennemgå din forsyningskæde, identificere risici og sårbarheder og anbefale en løsning inden for additiv fremstilling, der passer til din virksomhed. Vi tilbyder forskellige fremstillingsmetoder fra Stratasys, der hovedsageligt anvendes i produktionen, enten døgnet rundt eller som et supplement.

Kontakt Protech, og vi hjælper dig med at skabe modstandskraft og bæredygtighed i din forsyningskæde.

protech-stratasys-platinum-partner.png


Kontaktoplysninger

Kontakt os direkte ved at ringe eller send dine kontaktoplysninger via vores kontaktformular, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Thomas Tønnesen
tt@protech.dk
Telefon: 7683 8107
Her kan du booke et Teams- eller telefonmøde med Thomas.


Kontaktformular

*Obligatoriske felter