Produktudvikler med 3D-print

26-09-2014

En investering i en uPrint SE plus har startet en dynamisk proces hos S.A. Christensen & CO. Det startede med produktion af et enkelt i stedet for køb af et værktøj, nu bruger virksomheden 3D-print i både deres produktudvikling og produktion.

3D-printeren har åbnet op for helt nye veje

Hos S.A. Christensen & CO. i Kolding har man siden 1. maj brugt en uPrint SE Plus som en dynamisk del af virksomhedens produktudvikling. Det startede egentlig med et værktøj, der gik ud af produktion. Nu har 3D-printeren åbnet op for helt nye veje at udvikle produkter på.

SAC.png- Behovet for en 3D-printer meldte sig her i foråret, da en ventil til én af vores maskiner helt udgik af produktion. Vi vidste, at vi har behov for ca. 100 ventiler om året, så enten skulle vi investere i en støbeform til godt og vel kr. 40.000 og så selv støbe de manglende enheder hen over året eller simpelthen printe de manglende dele her i huset. Vi besluttede os for at investere i en uPrint SE plus, det har vel givet os en samlet besparelse på kr. 25.000 på årsbasis, fortæller ingeniør Erik Nüsser hos S.A. Christensen & CO, der samtidig beretter, at det koster seks kroner i materialer og tager 1 time at printe den nye ventil, hvorimod det tager et døgn og koster virksomheden 400 kr. i materialer at printe delene til hele malkemaskinen.

Tester løbende nye dele

Men her stopper udviklingen ikke. Man tester løbende nye dele, senest er man begyndt at printe dele til samlingen på en malkemaskine, den del, der samler patkopperne. På den måde kan man i løbet af halvanden døgn finjustere og printe nye dele, som efterfølgende testes direkte i malkestalden af bonden. En helt ny måde at produktudvikle på med hurtig reaktions- og reflektionstid.