Stratasys FDM 3D-printere

Stratasys professionelle 3D-printere egner sig til fremstilling af funktionelle prototyper, opspændings-fixturer, hjælpe- og montage værktøjer samt færdige produkter.

Stratasys brede udvalg af FDM 3D-printere og materialer passer både til fremstillings- og produktionsmiljøer, samt udviklings og kreative miljøer med høje krav til slutresultatet. Med en FDM 3D-printer kan man udskrive slidstærke, holdbare og formstabile emner til funktionstest og slutprodukter.

 •  

  FDM 3D-printere fra Stratasys

  Stratasys FDM (Fused Deposition Modeling) 3D-printere og produktionssystemer findes i flere forskellige prisklasser. Det som adskiller de forskellige 3D-printere, er printmaterialerne som kan anvendes, størrelsen på de emner som kan printes og kvaliteten af de emner som printes. Stratasys 3D-printere strækker sig fra den mindste uPrint med en byggevolumen på 203 x 152 x 152 mm, op til de største produktionsmaskiner som Fortus 900mc, med en byggevolumen helt op til 914 x 610 x 914 mm.

 • Anvendelsesområder

  Stratasys 3D-printere hjælper virksomheder med at komme fra idé til produkt. Ved at udskrive digitale emner i forskellige thermoplast materialer kan designere og ingeniører funktionsteste, evaluere og forbedre sit design på en hurtig og effektiv måde. Ved at opdage og rette fejl tidligere i designfasen, kan der spares meget tid og dermed få produktet hurtigere ud på markedet. 3D-printere hjælper også designere med at formidle sine idéer i form af fysiske modeller til nåde kollegaer og kunder.

  Stratasys store produktionssystemer, Fortus serien, har et bredt udvalg af materialer, blandt andet det fleksible Nylon12 og det stærke ULTEM 9085. Med disse, og de øvrige Stratasys materialer, kan man fremstille holdbare funktionsmodeller, som kan testes i krævende miljøer og ved høje temperaturer. Printede emner i disse materialer, anvendes ofte til slutprodukter indenfor bil- og flyindustrien.

  De mindre versioner af Stratasys FDM 3D-printere, f.eks. uPrint SE plus, passer desuden perfekt til tekniske skoler og universiteter. Læs mere om anvendelsesområderne.

 • Stratasys-FDM-3D-skrivare-Protech.jpg

 • Minimér materialespild og tid til ændringer

  Med traditionelle fremstillingsprocesser, som eksempelvis spåntagende bearbejdning, kan det let blive dyrt at korrigere et design. Med en 3D-printer kan man forhindre unødigt materialespild og undgå den tidskrævende proces det er at lave emnet om fra bunden. Designere og ingeniører kan med en 3D-printer lave sine ændringer digitalt, og siden via ganske få klik med musen udskrive et nyt emne på nogle få timer.

 • Hvad betyder Fused Deposit Modeling?

  Fused Deposit Modeling (FDM) er en gennemtestet metode til 3D-print som blev opfundet i slutningen af 80’erne. En Stratasys FDM 3D-printer fremstiller, efter en digital fil (.stl-fil), emner lag for lag ved at smelte thermoplast til flydende form, hvorefter det ekstruderes og størkner lag-for-lag.

  Plastformen som udskriften bygges på sænkes efter hvert lag, for at give plads til det næste lag indtil emnet er helt færdigt. Højden og bredden på emnet som kan fremstilles afgøres af maskinens størrelse og den byggevolumen i længde (X), bredde (Y) og højde (Z).

  FDM-teknikken er unik og giver helt frie muligheder til at printe emner med alle tænkelige vinkler og former. Med støttemateriale fremstiller 3D-printeren emner med hulrum og bevægelige dele, som eksempelvis fixturer og skabeloner. Støttematerialet kan herefter enten brækkes væk eller opløses i et rensekar.

 • Om Stratasys

  Stratasys blev grundlagt i 1989 og er i dag verdens største producent af 3D-printere og produktionssystemer. Stratasys er grundlagt af S. Scott Crump og hans kone Lisa Crump. S. Scott Crump opfandt den omtalte FDM teknik i 1989. Alle Stratasys FDM 3D-printere fremstilles på Stratasys’ fabrikker i Minnesota, USA.

  I løbet af årene har Stratasys opkøbt blandt andet Objet og MakerBot.

  Vil du vide mere? Kontakt os så fortæller vi gerne mere!

 • Kontakt sælger

  Kontakt sælger direkte eller indtast dine kontaktoplysninger via vores kontaktformular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

  Thomas Tønnesen
  tt@protech.dk
  Telefon: 7683 8107

 • Om Protech

  Protech har været på markedet i 25 år og er Nordisk eneforhandler af Stratasys FDM 3D-printere. Vores personale har lang erfaring med Stratasys produkter.

  Stratasys Partner logo 2016_300px.png