Opdaterer 3D-printer med støtte fra klinisk forskning

08-12-2020

Med støtte fra klinisk forskning har Stratasys videreudviklet 3D-printeren J750 Digital Anatomy™ for at give realistisk simulering og fornemmelse af funktionelle knoglemodeller.

Nyhet - Stratasys Advanced Bone.jpg

Stratasys videreudvikler sin J750 Digital Anatomy™ 3D-printer. De nye forskningsstudier verificerer den biomekaniske nøjagtighed ved 3D-printede ortopædiske modeller.

Ifølge forskning er 3D-print biomekanik realistisk

Emner med avancerede knogleegenskaber er ikke længere kun realistiske rent visuelt, men nu også biomekanisk realistiske ifølge forskningsstudier. En softwareopdatering til J750 Digital Anatomy™ gør det muligt at printe 3D-modeller som efterligner porøse knoglestrukturer, fibrøst bindevæv og ledbånd, der opfører sig ligesom menneskelige knogler.

Forskere ved Computational Mechanics and Experimental Biomechanics Lab ved Tel Aviv University har gennemført en klinisk evaluering af egenskaberne hos knoglemodellerne som var printet på Digital Anatomy-systemet. Med specielt fokus på hvordan de nøjagtigt replikererer udtrækningskraft og fatspændingsmoment med kortikale og trabekulære skruer. Studiet konkluderede at ortopædiske skruer i de 3D-printede modeller havde et så haptisk svar som på den menneskelige knogle.

Et andet studie foretaget af forskere ved Technion Institute of Technology's Materials and Engineering Laboratory i Israel sammenlignede den mekaniske nøjagtighed af 3D-printede rygradsmodeller sammenlignet med menneskelige rygsøjler. Studiet viste at de 3D-printede modeller af lændehvirvlen på en meget præcis måde kopierede det bevægelsesområde, der kan læses om i publiceret litteratur om den menneskelige ryg.

Læs den originale artikel her.


Stratasys Logo Protech Kundcase.jpg

Kontakt os

Kontakt os direkte ved at ringe eller send dine kontaktoplysninger via vores kontaktformular, så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Thomas Tønnesen
tt@protech.dk
Telefon: 7683 8107