Metalprint til sprøjtestøbeværktøj

10-04-2018

Bulit-Rite & Die undersøger lige nu mulighederne for at anvende metalprint fra Studio System i sin værktøjsproduktion.

Nyhet - Desktop Metal.jpg

Built-Rite Tool & Die er en værktøjsmager i USA, som specialiserer sig i fremstilling af sprøjtestøbeværktøj. Disse værktøjer har komplekse konstruktioner, hvilket kræver omfattende planlægning og præcis udførelse. Nu anvender Built-Rite en Studio System™ fra Desktop Metal for at undersøge mulighederne med 3D-printede metalindsatser til sprøjestøbeværktøj.

Letvægtsdele og reduceret materialeforbrug

Resultatet af den indledende undersøgelse viser at Studio System™  gør det muligt for producenter af sprøjtestøbeværktøj at optimere driften og se fordelene ved metalprint. Produktionen med additiv fremstilling reducerer materialeforbrug og giver mulighed for emner med indvendig kølekanaler (conformal cooling), hvilket medfører hurtigere produktion.

Kortere leveringstider og reducerede omkostninger

Virksomheder som Built-Rite står over for øget pres fra både internationale og indenlandske konkurrenter. Udenlandske producenter tilbyder lavere priser og indenlandske servicebureauer, som fremstiller prototyper tilbyder hurtige leveringstider på små serieproduktioner. Med Desktop Metal Studio System™ kan Built-Rite tilbyde korte leveringstider og reducerer omkostningerne i forhold til andre alternativer. At agere hurtigt og være omstillingsparat, er afgørende for at vinde udbud og opfylde stramme deadlines. Studio System™ giver Built-Rite muligheden for at fremstille dele til sprøjtestøbeværktøj, som er mindre arbejdskrævende end andet udstyr i deres maskinpark. Samtidig bliver det mere omkostningseffektivt med egen produktion, end at lægge arbejde ud til eksterne producenter.

Konstruktionstest af værktøjsindsatser

For at evaluerer fleksibiliteten med Studio System™ fortsætter Built-Rite med at teste værktøjsindsatser. Disse indsatser har indvendige kølekanaler, der følger formens konturer. Kanalerne muliggør en jævnt fordelt afkøling af plastdelen under sprøjtestøbningsprocessen, samt optimerer kvaliteten for at overgå traditionelle produktionsmetoder. Yderligere tests kommer til at omfatte print med H13 (Orvar/1.2344) værktøjsstål, et materiale som ofte anvendes ved fremstilling af sprøjtestøbeindsatse.

Samlet løsning til egen produktion

Studio System™ anvender en teknik som kaldes Bound Metal Deposition (BMD), som efterligner den velkendte FDM-teknologi fra Stratasys. Studio Systems loades med kassetter indeholdende metalstave, som siden ekstruderes lag på lag indtil printet er færdigt. Foruden metallet, indeholder stavene polymer og voks som siden vaskes væk i en rensestation (Debinder). Det rensede emne placeres herefter i en sintringsovn (Furnace) hvor emnet sintres og  resterende polymer brændes bort ved høj varme. Studio System™ er designet som en komplet løsning til egen produktion af metalprint.


logos_primary - 2_color_black.png

Kontakt os for mere information om Desktop Metal.